Байк турове

Кратък списък на вело туровете, които планираме за сезон 2024. Очаквайте скоро подробни описания на програмите по събития, както и допълнителни уточнения по отношение на изискваните умения и нивото на вело-мазохизъм:)

ДатаМястоОписаниеУменияНиво на вело-мазохизъмТакса участие
3-5 майВело ОрцевоТри дни из махалите на Велийските РодопиМинимален опит/напреднали2 от 5260 лв
10-ти майФролош, Влахина планинаЕднодневен тур в подножието на връх Бобошевски РуенМинимален опит1 от 5
90 лв
11-12 майВело Мумджидам и БелинташДвудневен тур в района на махала Мумджидам и района на Белинташ/ДобростанМинимален опит/напреднали2/3 от 5170 лв
31-ви майВело ПонорЕднодневен тур из Понор планина, със скалния феномен Столо и връх БулаНапреднали2 от 590 лв
25-26 майСлавянка планинаДвудневен тур в ниските части на Алиботуш и Южен Пирин с нощувка на хижа Славянка
Минимален опит/напреднали2 от 5170 лв
01-02 юниВело БелмекенДва дни из Рила с нощувка в района на язовир Белмекен3 от 5170 лв
29-30 юнипредстои да бъде уточненоМТБ Интро - двудневно обучение въведение в планинското колоездене
Напълно начинаещи1 от 5170 лв
3-4 августРилаДвудневен тур в Рила с нощувка на хижа МакедонияНапреднали3 от 5170 лв
10-11 августРилаДвудневен тур в Рила с нощувка в района на ТрещеникНапреднали3 от 5170 лв
17-18 августСлавянка планинаЩе прекосим високите части на Славянка, с първенеца ѝ Гоцев връх, както и Царев връх. Нощувка на хижа СлавянкаМного напреднали4 от 5170 лв
24-25 августПиринДвудневен тур по западните склонове на Пирин - Ощава, Влахи, с нощувка на хижа Загаза
Напреднали3 от 5
170 лв

Ски турингът и планинското колоездене имат много общо – и при двете съчетаваме физическото натоварване от изкачванията с радостта от спускането, както и пребиваването в планината. Много от участниците в нашите ски туринг програми и обучения са и колоездачи и добрата и интересна компания, както и смеха са ни гарантирани:)

Сънували ли сте, че летите? За мен най-близкото до това усещане в будно състояние са моментите, в които съчетаем терена, екипировката и нашата настройка по време на някое спускане – няма значение със ски или колело. Не е нужно да е най-дългото, най-стръмното, или най-техничното.

Тези моменти са нашата награда по време на ски и байк туровете, но нагласата ни е винаги да се радваме на това, което планината и времето ни предложат и да извлечем най-доброто от всеки момент в планината.

Не само това, байкът и ските са нашите верни приятели, които могат да ни заведат на диви и непознати места, да ни отведат до хора, пейзажи и преживявания, които дълго ще помним.

Туровете се водят от мен, Любен Грънчаров – планински водач, сертифициран вело водач и MIAS Level 2 вело инструктор, и са организирани от Скиато ЕООД – лицензиран туроператор.

Нашите турове се провеждат в малки групи, защото само това ни гарантира пълноценното общуване – както помежду ни, така и с мястото и хората, на които попадаме. Приели сме формат 1 водач към 6 участника, защото само така можем да обърнем персонално внимание и да окажем подкрепа на всеки един участник, когато е необходимо.
 

Вело програми Скиато