...
Главна Events Вело Белмекен
Вело Белмекен

Вело Белмекен

Двудневен вело тур в районa на Белмекен, почти на границата между Рила и Родопите. Белмекен, с едноименния язовир, който е разположен на 2000 метра надморска височина, са една от емблематичните локации в Рила. Асфалтовият път ни дава достъп до високите части на планината, където има подходящи маршрути за колоездене – едновременно достъпни за любителите на не твърде технични терени, както и много, много панорамни – с гледки както към Рила и Пирин, така и към Родопите на юг и на изток.

 

Програма:
Ден 1: Пътуване от София до язовира и до мястото за настаняване в района – 2.45 часа, откъдето ще стартираме в 11 часа. Първият си тур от програмата ще завъртим из високите плата между Куртова поляна и Белмекен, като достигнем и големия син язовир Белмекен, за да направим обиколка и там.
Общо за деня: 17 км с +400 метра изкачване, теренът е черни пътища и асфалтов път.

 

Вело Белмекен-Трещеник

 

Ден 2: Днешният ден ще бъде предизвикателство с награда –  натоварващ физически, но и изпълнен с гледки от високото, както и редуващи се изкачвания и спускания. Първоначално ще поемем по чакълирания каскаден път в посока Трещеник, прокаран високо на границата между горския и алпийския пояс в Рила на височина около 2000 метра. Отклонение по било в южна посока ще ни открие различна гледна точка както към махалите на Велийските Родопи долу под нас, така и към върховете на Рила над главите ни.
След редуващи се къси изкачвания и спускания ще имаме дълго спускане покрай зелените поляни и пасищата и надолу към горите и долината на Софан дере. Следва плавно и продължително изкачване, което ще ни отведе обратно към откритите простори на Куртова поляна. Там ще затворим кръга на нашия маршрут за деня и ще отпътуваме от района до 16 часа.
Общо за деня: 37 км с +1100/-1250 метра, теренът е черни пътища без технични участъци.
За допълнителни въпроси и уточнения по програмата, използвайте телефона и мейла в секция “Контакти”.

 

Заявка за участие във вело програма
  • Цената включва:

    Вело водач

  • Цената не включва:

    Транспорт от/до София, нощувки, храна, застраховка, наем екипировка.

  • Брой участници: 3-8
  • Задължителна екипировка: Планински велосипед, каска, вело ръкавици, очила. Раница с необходимата за еднодневен преход екипировка - подходящи дрехи за колоездене, яке за дъжд/вятър, защита от слънце - крем за слънце, бутилка за течности, сандвич за обяд, лична аптечка.

Дати

01 - 02 юни 2024

Час

08:00 - 18:00

Цена

170.00лв.

Особености

Двудневно

За въпроси 0884 297 416

Любо Грънчаров

Изпратете запитване:

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.