...
Главна Events Вело Орцево и наоколо
Вело тур в Западни Родопи - Орцево

Вело Орцево и наоколо

Май месец е моментът да се прехвърлим от ските на колело. И ще го направим в рамките на тридневен вело тур из един район на Родопите, разположен до Разложката котловина и с впечатляващи гледки към Рила, Пирин и Родопите – Велийските Родопи. Нощувките са в къща за гости в село Орцево, кацнало на главното било на Велийските Родопи и известно със своята уникална атмосфера, бит и обитатели.
Програма:
Ден 1: Пристигане в Орцево. През първия ден ще караме по по-лек маршрут из махаличките южно от Орцево и Бабяк, както и ще се качим на панорамната Бабяшка чука.
Ден 2: Целодневен маршрут в рамките на който ще се спуснем до долината на Места, ще се качим с колелата на теснолинейката до гара Аврамово, за да наберем височина. От Аврамово ще караме обратно до Орцево през Велийското било.
Ден 3: Днес ще посетим изолираната махала Златарица и ще се спуснем към Елешница, където ще финишираме в мирото (минералния гьол) на Елешница. След което с транспорт ще съберем автомобилите си от Орцево и ще отпътуваме.
Параметри на маршрутите – 25-40 км/ден с до 700 метра денивелация на изкачване. Теренът е предимно по черни пътища. Програмата е подходяща за хора с малко опит в планинското колоездене, но в добра физическа форма.
Заявка за участие във вело програма
  • Цената включва:

    Вело водач

  • Цената не включва:

    Транспорт от/до София, нощувки, храна, застраховка, наем екипировка.

  • Брой участници: 3-8
  • Задължителна екипировка: Планински велосипед, каска, вело ръкавици, очила. Раница с необходимата за еднодневен преход екипировка - подходящи дрехи за колоездене, яке за дъжд/вятър, защита от слънце - крем за слънце, бутилка за течности, сандвич за обяд, лична аптечка.

Дати

03 - 05 май 2024
Expired!

Час

08:00 - 18:00

Цена

260.00лв.

Особености

Многодневно

За въпроси 0884 297 416

Любо Грънчаров

Изпратете запитване:

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.