...
Главна Events Златарица – Орцево
Вело тур в Западни Родопи - Орцево

Златарица – Орцево

Еднодневен тур с колела из един район на Родопите, разположен близо до Банско и с впечатляващи гледки към Рила и Пирин. Ще се качим на теснолинейката до Аврамово, откъдето започва маршрутът. Движим се по ненатоварен асфалтов път с панорами към Рила и Родопите, след което започваме изкачване по черен път към билото на Велийца, след което ще посетим махала Златарица, за да видим уникалните панорами към Пирин.

От Златарица ще се прехвърлим към известното село Орцево, а оттам – отново в посока Рила, с финално спускане към долината на Места за среща с колите ни. Опция за минерални бани в района, преди да се приберем към София (2.30 часа шофиране).

Най-подходящият вариант е този еднодневен тур да се случи с преспиване в Банско или района предния ден, за да можем да се качим на първата сутрешна теснолинейка в посока Аврамово.

Параметри – около 650 метра изкачване, 40 км, предимно черни пътища без много стръмни или каменисти участъци. Общо времетраене на тура – около 6 часа.

❗Важно: маршрутът има вариант с по-лек терен и късо разстояние, насочен към сравнително начинаещи в планинското колоездене. Ако се чудите дали маршрутът е подходящ за вас – пишете ни за уточнения!

Заявка за участие

  • Цената включва:

    Вело водач

  • Цената не включва:

    Транспорт от/до София, застраховка, наем екипировка.

  • Брой участници: 3-8
  • Задължителна екипировка: Планински велосипед, каска, вело ръкавици, очила. Раница с необходимата за еднодневен преход екипировка - подходящи дрехи за колоездене, яке за дъжд/вятър, защита от слънце - крем за слънце, бутилка за течности, сандвич за обяд, лична аптечка.

Дати

21 окт. 2023 - 24 дек. 2024
Ongoing...

Час

08:00 - 18:00

Цена

90.00лв.

Особености

Еднодневно

За въпроси 0884 297 416

Любо Грънчаров

Изпратете запитване:

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.