...
Главна Events Мусаленски траверс
Мусаленски траверс

Мусаленски траверс

Мусаленски траверс представлява преминаване по билото, което свързва най-високите върхове в района на планинския ни първенец. Прекосяват се последователно върховете Алеко, Безименен, Мусала, зъберът Трионите, Малка Мусала и Иречек.
По маршрута има както (макар и несложни) въздушни пасажи, които изискват внимание, така и по-широки участъци, където спокойно да се наслаждаваме на придвижването по най-високото било на Балканския полуостров и гледките от него.
Траверсът на Мусала е подходящ за пръв опит по тесните и въздушни пътеки и техничните ръбчета, тъй като предлага продължително придвижване по подобни участъци, но трудността му е ниска.
Програма: Тръгване от София в 6.30 часа. Трансфер до Боровец, откъдето с лифта се изкачваме до хижа Ястребец. Преход през хижа Мусала, Сфинкса, връх Иречек, Малка Мусала и Мусала, Алеко и обратно до Ястребец. Слизане с лифта и отпътуване. Прибиране в София около 20 часа.
Общо преход за деня – 8,5-9 часа, +900/-900 метра.
Ниво на трудност: Преходът е физически натоварващ, подходящ за хора в много добра физическа форма и без силен страх от височини. Формат: 1:5 – един водач и петима участници.
  • Цената включва:

    Планински водач

  • Цената не включва:

    Транспорт от/до София, билет за лифт, застраховка, наем екипировка

  • Брой участници: 3-5
  • Задължителна екипировка: Туристически обувки, водо и ветроустойчиво яке с качулка, раница, ръкавици, шапки – зимна и лятна, слънчеви очила, слънцезащитен крем с висок UV фактор, челник, бутилки за течности (2 литра), щеки, лична аптечка. Евентуално необходима при извънредни обстоятелства алпийска екипировка се осигурява от водача.

Дати

13 юли 2024

Час

06:30 - 18:00

Цена

120.00лв.

Особености

Еднодневно

Местоположение

Рила
Рила планина

За въпроси 0884 297 416

Любо Грънчаров

Изпратете запитване:

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.