...
Главна Events Предсезонна лавинна тренировка +

Предсезонна лавинна тренировка +

Практика лавинни сценарии, транспорт на пострадал, ски

За нас е традиция да използваме последната седмица преди Коледа – периодът на отварянето на ски зоните, когато ски картите са все още намалени, за подготовка за предстоящия ски сезон. В това двудневно занимание ще наблегнем на няколко неща – практическата работа с лавинна екипировка на терен, импровизиране на транспорт за пострадал в планината, както и ски техниката – каране и ски туринг техники.

Ще работим в малка група от максимум 6 участника, за да има повече възможности за индивидуални повторения. Ще се позиционираме близо до ски съоръженията, за да редуцираме до минимум бездейното чакане, като вместо това ще изпозваме времето, в което не работим по задачи, за да усъвършенстваме ски техниката си. Ще използваме съоръженията, за да може всеки от нас да направи максимален брой претърсвания на лавинното поле отгоре-надолу със ски на краката, при различни сценарии. Вярваме, че ще се получи едно интензивно и изключително полезно откриване на ски сезона!

Внимание – това занимание не замества пълен курс по лавинна безопасност, а се фокусира върху тренирането на личните умения за работа с лавинна екипировка и търсенето на пострадал. Ако желаете да посетите подобен курс и да научите повече за лавините, лавинната безопасност, изследването на снега и т.н. препоръчваме курсовете на БАССЕС.

Разписание по часове

Ден 1

10:00 - 10:30
Начало
Събиране на групата и придвижване до ски зона Банско.
10:30 - 12:30
Импровизиран транспорт на пострадал
Ще изучим и упражним основните принципи за организиране транспорт на пострадал по снежен терен.
12:30 - 16:30
Ски техника
Ще покараме ски в рамките на ски зоната, като наблегнем на усъвършенстването на ски техниката си.
17:00 - 19:00
Лавинен полигон - теория
Ще преговорим основните принципи при търсене на пострадал с помощтта на лавинна екипировка и ще планираме заниманието за следващия ден.

Ден 2

09:00 - 09:30
Начало
Събиране на групата и придвижване до мястото на лавинното занимание.
09:30 - 15:00
Тренировка лавинен полигон
Търсене на двама пострадали в обширно лавинно поле при спускане отгоре със ски на краката. Всеки участник ще работи самостоятелно по минимум 2 пъти (за оттрениране и за време), докато останалите ще имат възможност да се възползват от наличните писти за каране на ски.
15:00 - 15:30
Разбор
Ще обсъдим и анализираме какво се е получило и какво - не, както и как да подобрим още представянето си при търсене на пострадали в лавина.
15:30 - 16:00
Закриване и отпътуване

Дати

19 - 20 дек. 2020
Expired!

Цена

140.00лв.

Особености

Двудневно

Местоположение

Банско
Пирин планина

За въпроси 0884 297 416

Любо Грънчаров

Изпратете запитване:

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.