...

Ски преходи с водач

 

Кратък списък на ски програмите, които планираме за сезон 2024-2025. Очаквайте скоро подробни описания на програмите по събития.

ПрограмаДатиПродължителностЛокация
Хоншу - ски туринг в Страната на изгряващото слънце11-26 януари 202516 дниЯпония
4-дневно модулно обучение - въведение в туринга, ски техника и извънпистово каране, лавинна безопасност30 януари - 2-ри февруари 20254 дниМальовица
Ски туринг в Шар планина - Брезовица19-23 февруари 20255 дниКосово
Ски туринг в Кавказ3-10 март 20258 дниГрузия
Проклетия Road Trip – туринг между Косово, Черна гора и Албания20-26 март 20257 дниКосово, Черна гора
Обучение ски туринг за напреднали4-6 април 20253 дниПирин

 

Не съществува по-естествен и приятен начин за придвижване в зимната планина от ски туринга. Далеч от съоръженията и шумотевицата на пълните курорти, по-близо до себе си, в уединено общуване с природата.

Условно сме разделили програмите в тази секция на четири “направления”:

1. Класически ски туринг маршрути в Рила и Пирин в локации, които предлагат нормални ски условия или вариации на маршрута почти през цялата година. Еднодневните са свързани с изкачването на някой връх, например Безбог, Белмекен или Мальовица. Двудневните комбинират ски прехода с нощувка на някоя отдалечена хижа, която ни дава по-добър достъп до върховете в района – Вазов, Тевно езеро, Мечит, Македония. Тези програми ще ни дадат възможността да прекараме един ден в планината на ски, да научим нещо ново за туринга, да разучим даден район, да прекараме една нощ нависоко в зимната планина и да се откъснем от живота долу поне за малко. Подходящи за нива A и B, според програмата.

2. “Съботните” ни freetouring маршрути, които понякога ще се случват и в неделя, а защо не и през седмицата:) За тях ще обявяваме мястото във възможно най-късен момент – според снежните условия и времето. Тук ще се прицелваме към по-добри условия за каране, както и към по-спокойни райони, за сметка на предначертан маршрут и цел – било то склон, връх или хижа. Ще се стремим да сме максимално гъвкави с оглед на гореописаното, да попантим добре и да покараме добре. Подходящи за нива B и C.

3. Нашите “свободни” не-програми, които правим с цел да караме ски на някое яко място, където рядко някой се сеща да кара или пък условията за каране са добри веднъж на високосна. Тези програми ги правим просто защото обичаме да излизаме извън рамките – да караме ски на необичайни места в хубава компания, както и искаме да опознаваме нови райони на ски. Тук ще дебнем за момента и ще пишем на феновете на подобни преживявания директно, без да обявяваме предварително програма на сайта. Можете да се запишете оттук. Подходящи за нива B и C.

4. Многодневни ски траверси, насочени към скиори-планинари, които обичат големите планове, дългите и разнообразни маршрути, предизвикателствата и придвижването в планината със ски независимо от терена. Тук физическата форма, уменията да пребиваваме в планината в рамките на дни самостоятелно, планинарската култура и правилната екипировка са особено важни. Подходящи за нива B+ и C.

 

 

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.