Роден съм през 1978 г. , израснал съм в София. За първи път се качих на ски на 23-годишна възраст, в първи курс в Университета, по време на зимен студентски лагер на Семково. Правите летви, боядисани в червено и украсени с надписи на Кока-Кола, неудобните обувки, които разраняваха краката, както и инатът да не се занимавам със скучни групови ски уроци правеха това занимание колкото забавно, толкова и трудно. За известен период ските си останаха едно ограничено забавление по пистите – до момента, в който не започнах да излизам с тях в планината.

През 2005-2006-та година преминах курсовете за планински водачи към Асоциация “Планини и хора”, след което започнах да работя като водач. През 2009-та завърших успешно и курса за ски водачи към АПХ. От 2011-та година живея в Банско – безспорно най-доброто място за извънпистово каране в България, където първоначално се озовах с идеята да изкарам един зимен сезон. Оттогава и започнах да водя със ски – предимно из Рила и Пирин, както и в някои близки държави – Косово, Македония, Грузия.

С течение на времето планинското водене се превърна в основната ми професия, като освен на сайта skiato.eu, съм създател и на bulguides.com, чрез който заедно с колегите ми организираме и водим най-различни планински приключения. За мен ските са най-добрият начин да се радвам на зимата и зимната планина, като заедно с това върша нещо, което представлява едновременно удоволствие и предизвикателство, както и дава безкрайно поле за развитие на знанията и уменията.

Притежавам квалификация за планински водач и водач със ски, планински спасител, както и ски инструктор клас С/ISIA. Също така съм регистриран водач в НТР (Националния туристически регистър), което ми дава право свободно и легално да упражнявам професията в България. Освен със ски, извън зимния сезон водя пеша и с колело.