...

Роден съм 1981 г. и се научих да карам ски още в годините, когато преспите в града през зимата и бабуните по пистите на Пампорово и Мальовица бяха по-високи от мен. Преживях на ски и славните 90-те на Витоша, когато изкарвахме всеки уикенд и всяка ваканция по Лалето, Романски, Спас и Боби, а дните ни задължително завършваха със спускания до площада в Драгалевци или Околовръстното, без да знам, че това е “фрирайд” , или че караме в “пудра”. Просто карахме, с големи прави ски, обувки с един щраймер, автомати М23 и каквито дрехи и екипировка имаше.

След дълги лета на обиколки из Рила и Пирин, разбрах че истинското място на ските ми е извън пистите и че това е най-добрият и забавен начин да съм в планините през зимата. Последваха курсовете за планински водач през 2008-2009-та към АПХ, първите срещи с “големите’” склонове по нашите планини и в Алпите с приятелите от БАССЕС, а от 2016-та година съм и доброволен планински спасител в ПСС към отряд София. Използвам всеки свободен момент и възможност да пътувам и откривам нови планини и приятели със ските, и след хиляди километри в коли, автобуси и самолети съм убеден , че няма по-хубав и смислен начин да бъда в зимната планина.

От няколко зими притежавам квалификация за водач със ски по наредбите за дейността на планинските водачи в България и мога да упражнявам тази професия в страната ни. Регистриран съм в НТР като планински и ски водач.

 

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.